Direct contact opnement

Groepsbegeleiding in dagdelen

Voor kinderen en jongeren bieden we regelmatig speciale dagen aan, waarbij we in groepsverband leuke en leerzame activiteiten aanbieden. (Let op! Hier wordt niet gewerkt aan vastgestelde doelen.).
 
Het basis-idee is om de kinderen/jongeren een nuttige dagstructuur aan te bieden. Weg van de computer en tv, maar actief, sociaal en werkend aan zelfstandigheid samen met onze professionele begeleiders op stap. Tijdens deze begeleiding worden de kinderen begeleid en betrokken bij verschillende situaties, zoals contact aangaan met leeftijdsgenoten, afrekenen bij de kassa, omgaan met een drukke en/of nieuwe omgeving, hoe zet ik mij zelf neer in de omgeving?, etc. Op deze manier ondersteunen wij de kinderen/jongeren zo goed als mogelijk bij de weg naar hun zelfstandigheid!  

Het doel is altijd hetzelfde, de middelen die we gebruiken zijn verschillend. 

Waar?
De locatie van de groepsbegeleiding verschilt per activiteit. In onze agenda staat per activiteit beschreven waar de begeleiding zal plaatsvinden.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?
Om voor de groepsbegeleiding in dagdelen in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of Bureau Jeugdzorg (BJZ). Deze indicaties worden tot 31 december 2014 afgegeven. Mocht u niet in het bezit zijn van een dergelijke indicatie dan kunt u vanaf 1 januari 2015 terecht bij de afdeling jeugdzorg van uw gemeente.

Hoe wordt er betaald?
Deze zorg wordt, na toestemming van de gemeente, uit de jeugdzorg van de gemeente gefinancierd.

Meer weten?
Heeft u belangstelling voor één of meerdere van onderstaande activiteiten of wilt u eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer: 038-4265755 of een mail sturen naar servicekantoor@autismehuis.nl


Agenda