Direct contact opnement

Bijzondere projecten

Voor kinderen en jongeren bieden we regelmatig een lang weekend of midweek aan.
 
Het basis-idee is om de kinderen/jongeren een nuttige dagstructuur aan te bieden. Weg van de computer en tv, maar actief, sociaal en werkend aan zelfstandigheid samen met onze professionele begeleiders op stap. Tijdens deze begeleiding worden de kinderen begeleid en betrokken bij verschillende situaties, zoals contact aangaan met leeftijdsgenoten, afrekenen bij de kassa, omgaan met een drukke en/of nieuwe omgeving, hoe zet ik mij zelf neer in de omgeving?, etc. Op deze manier ondersteunen wij de kinderen/jongeren zo goed als mogelijk bij de weg naar hun zelfstandigheid!  
Bij de bijzondere projecten wordt niet toegewerkt op de specifieke individuele doelen.

Waar?
De locatie van het kortdurend verblijf verschilt per activiteit. In onze agenda staat per activiteit beschreven waar verbleven zal worden.

Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?
Om voor de bijzondere projecten in aanmerking te komen, heeft u een indicatie nodig van de afdeling jeugdzorg van uw gemeente.

Hoe wordt er betaald?
Deze zorg wordt, na toestemming van de gemeente, uit de jeugdzorg van de gemeente gefinancierd.

Meer weten?
Heeft u belangstelling voor één of meerdere van onderstaande activiteiten of wilt u eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan kunt u ons bellen op telefoonnummer: 038-2600048 of een mail sturen naar zwolle@autismehuis.nl